WordPress – Uvod u seriju tutorijala

Nekoliko puta već do sada razmišljao sam pisati tutorial vezan za izradu bloga ili bilo kakvog profesionalnog web sjedišta na WordPress-u. Na seriju budućih WordPress tutorijala (detaljnije i šire opisani nego velika većina na webu) nagnalo me interes kolege koji je uzeo hosting preko mene te nekoliko pitanja prijatelja i poznanika.

Naime slijedeći tjedan provodi se WordPress učionica koja je trajanja 2 dana od po 7 ili 8 sati nisam siguran točno. U svakom slučaju imao sam priliku prisustvovati tome događaju ali odlučio sam se na drugu metodu kojom ću podsjetiti sebe, ispraksirati se na nekim drugim siteovima a uvjerenja sam da ću pomoći i trenutnim korisnicima a sa druge strane novim korisnicima olakšati rad na istome.Vjerujem da bi me taj događaj samo udaljio od moje ideje i volje za istime.

Pokušao sam iz agende dotične predavačice preuzeti redoslijed ali nema tu previše filozofije treba ići nekim redom i to je to… Ja ću se postaviti u priču na način da prepričavam detalje frendu koji je eto kao što sam rekao prije, preko mene zakupio hosting te krenuo u izradu web stranice od friško instaliranog WordPressa. Nadam se da će on imati strpljenja za početke jer ne mogu krenuti od sredine i preskočiti kompletan dio koji je on savladao. Kako se tutorijali budu razvijali tj krivo sam napisao… kako se tekstovi budu pisali tako će i sami tutorijali biti sve zanimljiviji tako da se nadam da ćete ispratiti ove tutorijale te da će vam biti zanimljivi.

Recimo da već imate blog tipa na googleovom bloogeru ili indeks blog serveru – nebitno. Zanimalo vas je kako veliki profesionalni blogovi rukuju sa tako velikim siteovima sa hrpom autora? Serija slijedećih tekstova pretvoriti će se u tutorijale kojima ću vam pokazati ne samo kako će vaš blog izgledati jedinstveno nego i kako zakopati malo dublje ispod površine i rukovati malo kompleksnije funkcionalnosti rukovanja sa WordPress-om.

Pokušati ću vas naučiti kako podesiti svoj blog sa svojim URLom, temama, kako postaviti video i audio zapise, podržati nekoliko drugih autora i puno puno više. Nakon završetka tutorijala o WordPress-u imati ćete poprilično znanje rukovanja WordPressom.

Zašto mislim da će ovi moji tutorijali biti bolji od drugih što možete pronaći na netu? Jednostavno – mislim da ću vam uspjeti prikazati i približiti WordPress na jedan user friendly način korištenja ovog odličnog CMSa. Vaš mozak poprimit će abnormalne funkcije vibracije i jednostavno će funkcionirati kao stroj koji se ne gasi 🙂 … ma pišem gluposti, jednostavno prilikom ovih tutorijala pokušat ću vam približiti WordPress na način da niti jednog trenutka ne zaželite na spavanje nego da isprobate sve mogućnosti ovog sistema na najbolji mogući način.

Postoji ogromna količina knjiga,eknjiga i pdf-a o WordPressu ali vjerujem da niti jedna neće prikazati WP na ovaj način.

Priključite se i komentirajte ispod teksta.
Stvarno me zanima vaše mišljenje …

You may also like...

===>>> Komentiraj! Znam da to želiš. <<<===