Postavljanje Vašeg blog-a

Ok, prošli smo neke od važnijih detalja i postavili smo sve što je bilo potrebno a sada je vrijeme da krenemo u ozbiljni posao i postavimo vaš blog. Postoji mnogo načina i sistema te pružatelja usluga Blog providera ali ja ću Vam prikazati onaj sistem na koji ja to volim raditi. Da se razumijemo, to ne znači da je to najbolji način ali je dobar način. Zašto mislim da je dobar? Zato što je pomoglo meni pa se nadam da će i Vama.

Postoje dvije metode. Prva je besplatna web domena koju možete zatražiti od carnet-a ili možete zakupiti svoju domenu po izboru. Kako god bilo, moja preporuka je da bude unikatna i da iz nje možete napraviti nekakvu vrstu brandirane domene. Zapamtite imenom domene ne želimo impresionirati Google nego naše posjetitelje. Najbolji način da se to učini je da domena bude lako pamtljiva..

Slobodno se poigrajte riječima prilikom kreiranja Vaše domene ali pazite da bude lako upamtljiva a ne teško komplicirana pa i teško pamtljiva uz to.

Mora li biti .com ?

Najčešće pitanje na koje sam najčešće imao dijalog sa kolegama bilo je pitanje ekstenzije domene. Iako većina mojih domena nema ekstenziju .COM odgovor bi ipak bio da bi bilo najbolje da domena ima com ekstenziju. Mislim da se lakše pamti a i izgleda profesionalnije.

Naravno izbor je samo na vama a kao dokaz je i ova moja blog domena (free domena na plačenom hostingu) ivan-gloc.from.hr . Mene osobno to ne brine jer ipak u krajnjoj ideji kad se neko navuče na web stranicu zapamtit će ime (osim ako nije ogromni naziv domene).

Ne brzajte kroz cijeli ovaj proces, trebate izabrati domenu na koju čete se ponositi i koja će biti Vaš zaštitni brend. Kada odaberete ime domene i registrirate ju vrijeme je za novi modul u kojem ću Vam opisati kako instalirati WordPress i pokrenuti Vaš blog.

You may also like...

===>>> Komentiraj! Znam da to želiš. <<<===