Kreiranje prvog (i jedinog) pretplatnog obrasca – potkupi posjetitelja

Što se događa u koliko ne želite kreirati svoj osobni poklon? Kreiranje prvog (i jedinog) pretplatnog obrasca može se izjednačiti sa idejom potkupi posjetitelja i upiši novog pretplatnika. 🙂 Ne krivim Vas ako ne želite napraviti svoj osobni poklon ali potrebno je nešto dati da bi nešto dobili zauzvrat. Ovisno od ideje koliko mislite ići u krajnost moja ideja je svakom novom pretplatniku pokloniti nekakav poklon. Razmišljao sam pokloniti nešto od svojih 3D ispisanih modela ili možda eKnjigu.

U današnje vrijeme eKnjiga je IN. Recimo da Vi pišete o uređenju vrta, uzgojom cvijeća ili bilo kojom drugom tematikom lijepo je pokloniti nekome eKnjigu u zamjenu za njegov upis u e-mail adresu. Možda je problem u toj tematici ali u slučaju da imate site na engleskom možete ponuditi jednu od knjiga koje možete nabaviti sa tradebit.com ili možda exclusiveniches.com. Ja kada završim eKnjigu o pisanju bloga ponudit ću je u zamjenu za E-mail adresu. Do tada ću pokušati koristiti druge metode. Btw. ova dva gore navedena site-a nude neke od knjiga za vrlo jeftine novce i isplati se kupiti nešto za 1 do 3 dolara ako znaš da će ti se povratiti (a bude ne brinite).

U svakom slučaju, čim budete imali nešto za ponuditi svojim posjetiteljima vrijeme je za kreiranje prvog pretplatnog obrasca (ono o čemu i pišemo u ovom članku).

Kreiranje obrasca za prijavu na newsletter

Opet se vraćam na Aweber. Odlična stvar kod pristupanja tom servisu je odlična opcija na način da odmah po upisu u vašu mail listu mail može biti poslan istog trena. Oprostite na možebitnim nepravilnosti u točnošću ovih podataka što pišem ali prošlo je dosta vremena pa sve ovo pišem po nekakvom sječanju.

Ono što je postojalo a obzirom da je opcija bila odlična mislim da i danas postoji je mogućnost upisa maila do 30 dana od kreiranja. Drugim riječima napišete mail i odaberete opciju da odmah po upisu u mail listu servis automatski pošalje mail pretplatniku. Postoje i još nekoliko servisa i dodataka za vaš website koje isto to odrađuju ali idemo ovim sistemom. Razlog zašto je ovo dobro je to što odmah po upisu možete u mail uključiti vaš besplatan dar o kojem smo već pisali u razmjenu za njihovu mail adresu.

Kreiranje maila koji odmah putuje njima nakon njihovog unosa je vrlo jednostavan. Opcije na takvim servisima obično se nazivaju Follow Up Series. Jednom kada odaberete tu opciju sistem će vam ponuditi kreiranje takvog maila u kojem je potrebno unijeti sve potrebne podatke (naravno i Vaš besplatan dar).

U takvim mailovima pokušajte koristiti naslov poruke poput: Hvala! U mailu je Vaš osobni dar. Sam sadržaj maila pokušajte napraviti na način nekakve opuštene atmosfere, prijateljske i direktne sa poštovanjem.

Jedan primjer takvog maila:

Lijepi pozdrav,

hvala na interesu za upisom u novosti. Siguran sam da će Vam se ovaj dar svidjeti.

U ovom mailu sam postavio privitak sa eKnjigom. U koliko postoji pitanje za preuzimanje datoteke slobodno odgovorite na mail i pošaljite upit.

Još jednom hvala.

P.S. Obavijestiti ću Vas o novim člancima na blogu i na taj način prvi ćete saznati novosti.

P.P.S. U koliko postoji bilo kakvo pitanje slobodno me kontaktirajte. U koliko postoji ideja o nečemu što Vas zanima možda mogu napisati članak o tome te me kontaktirajte. Sa zadovoljstvom ću se upustiti u tu avanturu.

Kao što vidite mail je vrlo jednostavan ali može biti vrlo učinkovit jer izgrađuje povjerenje između Vas i krajnjeg korisnika. Ono što bih preporučio je zadnji dio ovog maila a to je direktan pristup kojim pristupate posjetitelju.

Vjerujte mi da vaši čitatelji vole kada slušate što oni imaju za reći – i zato važan savjet – slušajte ih jer će Vam biti od velike koristi. Pokušajte što više komunicirati sa njima a ne samo puniti im inbox.

Kreiranje Vaše web forme

Na kraju vrijeme je i za kreiranje upisne forme za web stranicu i nove pretplatnike. Kreiranje takve forme koristiti će Vam u prikupljanju vaših sljedbenika. Logiranjem na Aweber i pritiskom na Sign Up Forms otvoriti će vam se novi prozor za kreiranje prve upisne forme. Izbor kreacije same forme je na vama. Poigrajte se i napravite nekakvu vrstu forme koja jednostavno upadne u oko. Ne radite na princip da se ona ne vidi. Morala bi biti dobro uočljiva. Postoji gomila već predefiniranih gotovih izgleda a na vama je da odaberete koja Vam se najviše sviđa.

Jedna preporuka: Pokušajte izbjegavati rubriku Ime i ostavite samo upis emaila i veliki gumb za upis u registar mailova.

Poslije samog odabira još ostaje upisati tekst za objavu. Obično to može biti recimo “Besplatna knjiga koja otkriva 15% više posjeta na Vaše stranice” (ovisno o tematici o kojoj je knjiga ili besplatan dar koji dajete Vašim posjetiteljima).

Naravno, ovaj proces može biti zabavan jer dobivate mogućnost prikazivanja svoje kreativnosti. Nemojte sve raditi po nekakvom uhodanom kosturu budite drugačiji, orginalni jer to je pravi magnet za priljev novih ljudi a i vračanje starih.

Jednom kada ste završili sa kreacijom svojeg formulara i kompletnog dizajna vrijeme je da ga snimite i prijeđete na drugi korak. Na tom koraku se nalaze osnovne stvari koje je još posebno unijeti poput imena vašeg formulara Hvala stranice te još nekakvih detalja.

Kada pređete na završni korak jednostavno odaberite opciju I will install my webform. Kod koji Vam ponudi jednostavno zaljepite u dio gdje želite da se nalazi ta vaša novo kreirana forma na vašem blogu.

Domaća zadaća

Vaša zadaća za ovaj modul je da kreirate račun na jednom od ovakvih servisa poput awebera i pokušate kreirati Vaš prvi formular za upis novih pretplatnika. Znam to je stvarno dosta posla ali to je pravo rješenje za ono što Vam je potrebno ako želite sve stvari odraditi onako kako bi stvarno trebalo.

Kada ste to napravili prijeći ćemo na novi modul u kojem ćemo pisati kako napraviti Vaš prvi blog.

You may also like...

===>>> Komentiraj! Znam da to želiš. <<<===