Učenje, mozak i wordpress tutorijali

U redu. Posljednjih dana nisam bio aktivan. Porušio sam pola stana pa nisam stvarno imao vremena (ne želim Vas daviti slikama ali radovi su gotovi). Znam što sada mislite!! Kako ovo može biti ozbiljan tutorial o WordPressu? Što je sa slikama i grafici vezanom za ovaj blog i tutorial? Mogu li zaista išta naučiti na ovaj način!?

OK, znam i što vaš mozak sada misli !!!
brain1Vaš mozak konstantno zadire u neke skrivene dijelove vaše podsvijesti, skenira, pretražuje, uspoređuje, čeka nešto neobično. Naravno on je sastavljen na taj način i to vam omogućava da ostanete živi. —- ma čekaj !!! O čemu ovaj drobi? Drobim o tome da ću vam zasigurno omogućiti štivo i tutoriale vezane za WordPress baš na način koji će vaš dragi prijatelj mozak prepoznati na neobičan način te ću vam omogućiti sadržaj na koji nastavak ćete čekati sa nestrpljenjem kao i Goran, Kruno i Marin koji su me nekoliko puta pitali kada će novi post (yep-isti onaj Goran koji me na početcima samog bloga preispitivao i mislio kako ovaj blog neće ići putem kojim sam zamislio – sorry Gorane morao sam te opet spomenuti 🙂 ).

Ou kej, što dakle vaš mozak radi sa rutinskim, svakodnevnim i normalnim stvarima manonkoje zabilježi? Vjerovali ili ne ali čini sve kako bi ih jednostavno prošao na način da ih ne zabilježi tražeći stvari, riječi, scene te sve ostale neobične stvari i kao takav ih pamti. Jednostavno se ne zamara zapamtiti sve one “obične” i “ne bitne” stvari koje susreće svakodnevno. Skraćeno rečeno jednostavno ih filtrira kao očite stvari koje nisu važne.

Zanimljivo pitanje bilo bi i kako vaš mozak uopće zna što je bitno a što nije bitno? Jednostavno neuroni podivljaju emocije se uzburkaju i dolazi do kemijske reakcije.

U redu, skužili ste da sam se dosta udaljio od same teme WordPressa ali htio sam vam u biti pokazati na koji način radi naš mozak. Ono što je zanimljivo i nema apsolutne podudarnosti sa vašom svakodnevnicom postavit će pitanje što je slijedeće?

“Ovo mora biti obavezno !! Ne zaboravite ovo !! “

ucenjeIako je ovo samo uvod (vežemo li i postove od prije moram priznati ovo je velik uvod u ogromnu količinu postova tutorijala jer će zasigurno biti preko 50ak postova) zagrijavanjem na ovaj način i sebe i vas dolazimo do svega onoga što će nam biti bitno u cijeloj toj priči.

… vjerojatno ste već povezali da sam ovim povećim uvodom dobili nekakvu sliku da ja nešto želim reći. Dakle, što treba da bi naučili išta u cijeloj prići oko WordPressa?

Prvo morate skužiti, onda biti sigurni da ne zaboravite. Vjerujte mi nije bitno samo natrpati pun mozak nekih činjenica i podataka u koliko ne razumijete o čemu se tu zapravo radi. Nisam pretjerano čitao i ne mogu reći da sam istražio ali nema dugo pročitao sam jedan članak vezano za kognitivnu znanost, neurobiologiju i filozofiju edukacije tj učenja. U tom članku napisano je da učenje nije samo slovo na papiru i zahtjeva puno više istraživanja i zanimanja za određenu tematiku. Vjerujem da znam što će pokrenuti interes i vaš mozak za novostima te ostalim tutorijalima vezanima za WordPress pa sam stoga i odlučio na ovaj način pristupiti pisanju samih tutoriala.

Pokušati ću na nekoliko načina objasniti kako sam zamislio cijeli koncept te na koji način ću vas voditi kroz slijedeće tjedne u svim nadolazećim tutorijalima.

Vizualizacija
Boy-WonderingSlike se puno lakše pamte nego samo riječi same za sebe i učenje je sigurno puno lakše na taj način. Pokušati ću vam prikazati slikama neke bitne činjenice za koje smatram da su vrlo bitne za navedenu tematiku o kojoj ću pisati.

Personalizirani stil
U nekim znanstvenim istraživanjima pokazalo se da je pristup u prvom licu 40% učinkovitiji za učenje prije samih testova ili izvršavanja nekih zadataka. Koristiti ću normalan jezik i pokušati ću pristupiti tutorijalima na način kao da objašnjavam samom frendu zbog kojeg sam i počeo pisati ove module.

Učenje
hm .. ne znam kako bi stavio naslov ove natuknice ali drugim riječima pokušat ću vas stimulirati da se vaši neutroni probude te ako se nešto u vašoj glavi ne pokrene nema učinka. Čitatelj svih ovih tekstova uistinu mora biti uključen, motiviran, znatiželjan i inspiriran da rješava probleme koji su ispred njega, izvuče zaključak i ubere nova znanja.

Vaša pozornost
Stvarno želim doći do vaše pažnje a zatim je i zadržati.Kao što sam rekao pokušati ću stimulirati vaš mozak da uoči zanimljive, čudne, zanimljive, oku ugodne i neočekivane sadržaje. Pokušati ću vas učiti na drugačiji način da ne bude dosadno i da se ne osjećate kao u školi na naj ne zanimljivijem predmetu kojeg ste mogli imati.

Komentiraj !! Znam da želiš !!

You may also like...

===>>> Komentiraj! Znam da to želiš. <<<===