Kreiranje osnovnih stranica na blogu

Po mome nekakvom osobnom viđenju svaka web stranica bez obzira bila to blog web stranica ili osobna (ili nekakve firme) treba imati svoje osnovne stranice ili nazovimo ga kostur. U biti, slijedeće prijedloge stranica vidjet ćete gotovo na svim stranicama koje posjetite. Prvo ćemo napisati kako napraviti a zatim i kako ih postaviti na blog.

Home Page / Front end ili početna stranicama

Izgled početne stranice zavisi isključivo o Vama. Na početnu stranicu možete postaviti sve što želite da se na istoj i nalazi. Obično je praksa da se na početnoj stranici nalazi kratak uvod i to je sve. Obzirom da je moja stranica blog odlučio sam ipak postaviti isti da bude sa najnovijim člancima.

Možda možete postaviti na način da pozdravite sve posjetitelje i objasnite im o čemu se na Vašem site-u radi i zatim im ponuditi dostupne kategorije za surfanje po vašoj stranici.

Također ovisi o svrsi stranica ili bloga viđao sam da ljudi na početnu stranicu stave i svoj video kao dobrodošlicu na njihove stranice. To ujedno postavlja nekakvu vrstu pouzdanosti i povjerenja prema posjetiteljima a također veže sliku sa vašim imenom. Razmišljao sam da isto to napravim i na svom blogu ali za sada neka ostane kako je.

O meni stranica

Ponovit ću opet da je osnovna ideja ove stranice održati je što jednostavnijom. Ne želite na toj stranici postaviti cijelu povijest vašeg života i zamarati posjetitelje sa dosadnim informacijama. Želite pojednostaviti što više, istaknuti osnovne bitne stvari o sebi. Cijela ideja ove stranice je da posjetitelji malo bolje upoznaju i da shvate koji je razlog da vam vjeruju.

Kontakt stranica

Ovo bi također trebala biti jedna jednostavna stranica na kojoj bi trebali biti samo osnovni podaci za kontakt. Možete postaviti i kontakt obrazac u kojem posjetitelji mogu poslati upit. Za takve stvari po meni postoji jedan odličan plugin za WordPress koji se zove Contact Form 7. On omogućuje da na jednostavan način posjetitelji mogu poslati poruku vama kao administratoru stranica. Po mome iskustvu bolje je da na tu stranicu postavite samo svoj mail da Vas posjetitelji mogu kontaktirati na e-mail.

Zanima Vas zašto? Iz jednostavnog razloga. Po mome iskustvu kada sam god ostavio kontakt formu moj sandučić bio bi zatrpan raznim SPAMom sa nevažećim mail adresama.

FAQ stranica – Frequently Asked Questions

Ta stranica i nije toliko bitna ali slobodno je možete uključiti u svoju stranicu jer ju je nekako po meni dobro imati. Iskreno ja ju još za sada nemam ali ću je u skoroj budućnosti uključiti definitivno. Na toj stranici možete postaviti česta pitanja i odgovore koje smatrate da je dobro imati vezano za tematiku o kojoj pišete.

Ne otvarajte ovu stranicu ako nemate barem 5 pitanja i isto toliko odgovora. Nema smisla da ona postoji ako je totalno prazna. Jednom kada budete imali 5 pitanja i odgovora uključite je. Također ako ju stvarno toliko želite možete proguglati česta pitanja za vašu temu i napisati ih. Napravite sve osim da kopirate identični tekst sa neke druge stranice.

Kada imate sve tekstove spremne vrijeme je da ih postavite na blog.

Kako ih postaviti na blog i napraviti Vaš izbornik obraditi ćemo u slijedećem modulu.

You may also like...

===>>> Komentiraj! Znam da to želiš. <<<===