Komuniciranje sa posjetiteljima – Odgovor Borisu

Lijepo je kada ti se netko od čitatelja tvoga bloga javi u privatnoj poruci. Vođen dobrom iskustvu te člankom koji je već tempiran da se sutra ujutro objavi oko 10 sati morao sam napisati članak kao pripremu za članak ali kao i iskren odgovor na pitanje gospodina koji sve ovo čita.

Nisam imao u planu puštati još jedan članak u objavu danas nego sam ih pisao na način svaki dan objava za sutra te tako spriječim problem da u koliko ne budem u mogućnosti objaviti članak budem siguran da ide jedan članak dnevno. U svakom slučaju dobio sam jednu privatnu poruku na koju ću odgovoriti javno.

Poruka glasi:

Bok!

Prekjučer sam prvi puta vidio objavu sa tvoga bloga i imam pitanje – dva. Pročitao sam sve tvoje članke i priznajem da su dobro napisane ali ima par nedostataka na koje ne želim reagirati. Razumijem tematiku i sam plivam u vodama SFIa i ako se želiš uključiti javi mi se.

Ono što ne razumijem je zašto to uopće pišeš. Trošiš toliko vremena na pisanje članaka i objašnjavanje a od toga nemaš ništa. Objasni čemu sve ovo ? Vidim face stranicu (na koju se nisam prijavio), vidim newsletter listu (na koju se nisam prijavio) i hrpu teksta a niti jedan komentar. Vjerojatno sam jedini koji je ovo pročitao i vjerojatno mi nikada neće pomoći jer furam svoju furku u tom svijetu (ne mogu reći da mi ide ali recimo bika, indeks, forum hr, forumi te hrpa drugih blogova na kojima ostavim link svog bloga svakog dana ne privuku uopće mnogo novih registriranih članova na mom affiliate linku) mislim da ti prijatelju trošiš svoje vrijeme. Pokušaj me ubjediti u nešto drugo jer ovo što ti pišeš ne može a kako vidim i nije urodilo nikakvim plodom. Možda bolje da ti nastaviš pisati one romane možda će ti bolje iči od ovoga što sad radiš.

Ako želiš pravu zaradu odgovori mi na mail i dat cu ti link na koji da se prijaviš i zaradiš neku lovu a ne da trošiš vrijeme na gluposti od kojih nikad nećeš imati koristi.

Boris

Dragom Borisu poslao sam link na ovaj članak a slijedeći tekst htio sam prvo poslati u mailu pa sam odlučio ipak ga poslati ovdje na blogu:

Poštovanje Borise,

prije svega hvala ti na mailu kojeg si mi poslao. Ne znam da li sam u kojem tekstu pisao o tome ali bio sam član SFI-a ali o tome ću nešto poslije.

Ono što sam ti htio odgovoriti je slijedeće:

Hvala ti na iskrenosti jer to je ono što mi je trebalo. Svaki savjet treba poslušati, razmotriti pa onda reagirati. Kažeš pročitao si do sada moje članke koje sam pisao pa ću odmah u startu reći da nisi i za to postoji opravdani dokaz. Drugi članak (volim ga zvati modul) koji sam pisao vezano za pisanje bloga imao je naslov mindset tj način razmišljanja u kojem se nalazi jedan bitan podnaslov i tekst vezan za taj isti podnaslov a zove se: “Samo 100 KVALITETNIH članaka “. U koliko postoji i daljnji interes za blog molio bih te da ga pročitaš. Vjeruj mi da ćeš drugačije gledati. Također naše govorno područje je puno drugačije od engl i ima puno manje publike (ali je ima). Nije problem u tome što ja pišem jer me to u jednu ruku čini sretnim i jednostavno volim pisati, druga stvar koja mi je bitna što sam davno prošao školu Internet prodaje i affiliate sistema i sada su oni online na nekim blogovima ali oni mi nisu nekakav izvor zarade. Iskreno godišnje možda od njih dobijem mooožda 20-ak dolara (možda sam puno i rekao) dok je Adsense i freelancing način koji osim redovitih primanja od svakodnevnog posla jednostavno fino popuni kućni budžet.

Ono što ne razumijem je zašto to uopće pišeš. Trošiš toliko vremena na pisanje članaka i objašnjavanje a od toga nemaš ništa. Objasni čemu sve ovo ? Vidim face stranicu (na koju se nisam prijavio), vidim newsletter listu (na koju se nisam prijavio) i hrpu teksta a niti jedan komentar.

Kao što sam i rekao pišem zato što to volim a iskreno već mi je tlaka boriti se sa Engleskim. Pišem članke i razumije se to ali za jedan kvalitetan članak na engl. Treba jako puno vremena iskreno. Sve ovo pišem da bi ljudi koji se bave Internet poslom došli do nekih informacija koje će im biti korisne pa i tebi koliko god ti to htio osporiti. Krenuo sam sa pisanjem bloga a kasnije ću pisati i o Internet marketingu i oglašavanju od besplatnog pa do plaćanja. Zašto ? Jednostavno se opet vračam nekome će pomoći iskustvo ili da bolje kažem put koji sam i sam prošao. Face stranica je tu zato što sam jednostavno krenuo sa izradom svog bloga na Hrvatskom od samoga početka i kako sam radio stranicu tako sam radio ono o čemu sam pisao. Najbolji test trening da nešto ne zaboravim.

Komentar ?

Misliš da ga nema? Pa evo vjerovao ili ne tvoj je prvi a znaš što još dobio sam i tvoj mail za mail listu. Vidiš kako zgodno. Možda bolje da si prvo napisao komentar na blogu na jednom od članaka nego si mi ovako priuštio zadovoljstvo da svoju ljubav prema pisanju (iako možda ne znam pisati) pretočim na drugi način i napišem novi članak na blogu a pritom pokupim i tvoju e-mail adresu. Ili možda bolje da si na facebook stranici upisao komentar vjerojatno bi tamo nešto kratko odgovorio a ovako cijeli članak. Nemoj misliti da se sad izživljavam nego samo želim istaknuti koliko je u biti moćna komunikacija u online svijetu. Nadam se da ćeš biti dovoljno otvoren da napišeš komentar na ovaj članak.

Vjerojatno sam jedini koji je ovo pročitao i vjerojatno mi nikada neće pomoći jer furam svoju furku u tom svijetu (ne mogu reći da mi ide ali recimo bika, indeks, forum hr, forumi te hrpa drugih blogova na kojima ostavim link svog bloga svakog dana ne privuku uopće mnogo novih registriranih članova na mom affiliate linku) mislim da ti prijatelju trošiš svoje vrijeme. Pokušaj me ubjediti u nešto drugo jer ovo što ti pišeš ne može a kako vidim i nije urodilo nikakvim plodom.

Vjeruj nisi jedini koje je ovo pročitao samo rijetko tko želi nabaciti svoj osvrt na nekom blogu. Po google analytics-u ja sam zadovoljan za prvih punih tjedan dana aktivnog rada ovog bloga. Napisao sam svaki dan samo jedan članak, povezao blog sa servisima za objave na socijalnim mrežama i odaziv je zadovoljavajući. Evo ovo mi je dokaz da i Google+ ima svojih svijetlih strana iako nisam puno nade ulagao u njega. E sad ću se vratiti na još jedno objašnjenje tvog teksta koji je istaknut a to je tvoji affiliate linkovi po forumima, blogovima, biki, indexu. Reci mi koliko često radiš acc na pojedinim istim forumima (jer zbog spam-a sa svojim linkom budeš blokiran), koliko vremena trošiš na uzaludne pokušaje probijanja po forumima i tražeći destinacije za objave svojih linkova? Nije li lakše uzeti sat vremena napisati jedan članak naljepiti affiliate bannere na blog i privlačiti publiku pa uz zadovoljstvo pisanja usput dobiti i nove refferale? Mislim da si skužio poantu.

Možda bolje da ti nastaviš pisati one romane možda će ti bolje iči od ovoga što sad radiš.

Paaaa… roman uredno pišem. Tj. Imam još jednu izvedenicu ratnog kojeg sam počeo pisati nešto prije ovog ali nikada nije završen niti jedan niti drugi. Vjerojatno nekad i budem napisao ostatak ali vidjet ćemo. Trenutno mi baš paše ovo što radim.

Suma sumarum u cijeloj ovoj prići išla bi otprilike ovako:
Nije mi bila namjera nikako te uvrijediti a ako sam to napravio ispričavam se. Htio sam ti samo pokazati koliko aktivna i dobra može biti komunikacija sa posjetiteljima te kako možeš uz sve ovo što pišem na blogu dodatno doći do mail adresa te ostalih sitnih detalja o kojima niko nikada niti ne razmišlja. Osobno sam zadovoljan što si mi poslao upit jer sam se uhvatio u razmišljanju imam li potrebne odgovore na tvoja pitanja.

Ostao je još jedan detalj za koji sam ti htio skrenuti pozornost. Riječ je o SFI-u i o članstvu i registraciji na isti:

sfi

U tih gotovo 3 godine izgubio sam jako puno. Tada nisam imao posao i žena i jedno dijete bilo je sve što sam imao te dječji doplatak. Vjeruj mi nije bilo lako. Razmišljao sam i istraživao free sisteme kreiranja refferal liste te radio more različitih načina kako pridobiti refferale. Gotovo cijeli dan sam izgubio na računalo i SFI sistem. Nakon 6 mjeseci počela je stizati konkretna lova od koje sam imao 50$ mjesečno prvih godinu dana svakog mjeseca koje sam ulagao u adwords, etarget te privatne razmjene i plaćene bannere i oglašivačka mjesta. Naravno za 50 $ nije se moglo puno ali se napravilo jako puno samo postalo je zamorno. Dnevno sam znao slati i po 200 tinjak različitih mailova svojoj down listi jer ako radiš u SFI znaš da zarađuješ onoliko koliko je kvalitetna tvoja lista refferala koja vrlo lako odustaje jer se svi nadaju brzoj lovi preko noći. Možda je i nekome uspjelo ali ja za takve ljude ne znam. U svakom slučaju želim reći da skoro pune 3 godine je dovelo do otprilike nešto više od 200 bucksa mjesečno cjelodnevnog sjedenja pred računalom od kojih su nerjetko bile uplate zbog izrade splash stranice nekome u “bijelome svijetu” ili bannera ili tak nekih odrađenih freelancer sitnica. Dok nisam okrenuo filozofiju i krenuo na ovaj sistem ali na engleskom. Ako se moram mučiti neka to bude onda na jednostavniji način. Lakše složiti članak od 1000 riječi i znati kako to napisati nego napisati 200tinjak različitih mailova na odgovore i tutoriale.

Još samo dva detalja dva grafikona (danas je točno 7 dana od početka pisanja bloga):

graf1

graf2Nije baš nešto previše ali bez previše patnje i ljubavi prema pisanju iz jednostavne izvedbe laganog piskaranja u slobodno vrijeme ja sam zadovoljan za sat vremena piskaranja (ok možda dva) i bez puno truda.

Nadam se da si shvatio moj način razmišljanja i da se nisi uvrijedio.

Svako dobro želim,

Ivan Gloc

You may also like...

===>>> Komentiraj! Znam da to želiš. <<<===