Klijenti su u pravu – Razvijajte svoje sposobnosti i ustrajte u tome

Razmišljao sam na koji način da napišem ono što sam htio i prije nego sam došao do računala imao sam sve u glavi. Na žalost postojali su prioriteti prije pisanja ovog poglavlja. Morao sam odraditi SEO optimizaciju na nekoliko novih postova za klijenta iz USA.

Tematika ovog teksta trebala je biti nešto vezano za old school izradu ali isparilo je… Ništa ići ćemo svojim tokom ono što mi je u ovom trenutku na pameti pa će vrlo vjerojatno i ideja koja je bila zamišljena doći sama po sebi.

Ako se poistovjećujete kao profesionalac u nekom području vrlo vjerojatno ste ponosni na tematiku sa kojom se bavite i vjerojatno se krečete u krugovima koji su usko povezani za tu tematiku (ili idete na forume, web stranice sa tom tematikom) i vjerojatno je onda da oko sebe kreirate nekakvu vrstu ekosustava koji vama paše. Trebate gledati na jednu stvar a to je da koliko god vi bili dobri ili odlični u tom poslu ako ne gledate prema naprijed vi ćete biti pregaženi u trenutku.

Gledajući iz aspekta promatrača nekoliko svojih kolega od prvog dana oni se nisu pomakli sa mjesta. Uhvatili su se nekakvog marketinga na totalno krivi način. Ne gledaju da taj način isprave, ne gledaju da napreduju u edukaciji i ne slušaju prijedloge koje im servira okolina a prije svega praksa koja ne ide najbolje po njihovu karijeru.

Vječiti odgovor im je ja sam zadovoljan sa time što imam. Ma čekaj malo,sa čime si ti zadovoljan? Klikanjem nekakvih reklama, pasivnim aganžmanom koji ti u 6 mjeseci donese 3$? Recite mi molim Vas kako netko može biti zadovoljan sa time? U koliko nemaš cilj sigurno nemaš niti rezultat. Ništa se neće dogoditi slučajno.

U koliko niste zadovoljni sa svojom karijerom (ma da i jeste zadovoljni) svoje mogućnosti jednostavno morate razvijati. Jedan od načina za početak je uspostaviti vaš jedinstven središnji fokus. Da li ste dizajner koji piše tekstove, možda fotograf koji voli video etažirati? Svi ti procesi zasigurno su vještine koje iziskuju vrijeme za taj rad a zatim i za svoje usavršavanje. Za razviti svoje sposobnosti trebati će proći određeno vrijeme prije nego razvijete cijelu paletu svojih vrlina i mana a zatim kreirati svoje sposobnosti i raditi stvari koje ste sposobni. Bitno je samo ne odustati.

Jednom kada ste svoje profesionalne sposobnosti usavršili, jednostavno možete početi gledati ispred sebe i jednostavno aplicirati za poslove za koje ste osposobljeni. Još jedna bitna stvar, značenje da nekakve poslove želite dobiti za rad ne znači i da ćete ih dobiti ali ako ništa znat ćete da ste dobro osposobljeni za njih i da u svakom trenutku možete konkurirati za iste.

Uključite se u komentiranje članaka.

You may also like...

===>>> Komentiraj! Znam da to želiš. <<<===