Izbjegavajte oklijevanje i frustraciju – kreativnost je rješenje

Razvijajući rutinu za svoju kreativnost je stvar psihičke prilagodbe poslovima koji su predstavljeni pred vas. Ti poslovi nisu usko povezani sa vašim svakodnevnim poslovima u uredu. Pod “poslovi” mislim na vaše svakodnevne obaveze koje morate ispuniti da bi funkcionirali kroz jedan dan. U svakom slučaju, svakodnevnim vježbanjem svoje kreativnosti donosi konstruktivne rezultate. U kratko sa tim pristupom vi uvježbavate svoju stručnost i samim time je dovodite do granice profesionalnosti. Znate onu: Vježbom do savršenstva !!!

Treniranjem ćete prije ili kasnije dostići tu razinu u kojoj ćete biti odlični. Uzmimo za primjer da si odaberete termin u kojem ćete svakog dana prakticirati vježbanje vaših specijalki u određenom prostoru, slušajući određenu muziku. S vremenom će ti uvjeti postati vaš okidač za vašu kreativnost. Koliko god okolina oko vas bila na ovaj ili onaj način drugačija od očekivane vaš fokus postat će neovisan na okolinu i jednostavno će biti rutina u kojoj ćete uživati.

Fokus, fokus i samo fokus na prakticiranje svakodnevnih obaveza (pri tome mislim na usavršavanje vaših vještina) proizrast će u profesionalnost – profesionalnos u kojoj ćete s vremenom biti toliko dobri da će samo trenutak slobodnog vremena biti dovoljan za iskažete svoju kreativnost.

Razvijajući rutinu svoje vježbe konstantno ćete razvijati i svoje tehničke sposobnosti i rješavanje problema. Stvari će funkcionirati poput mehaničkog sklopa koji je podmazan finamehaničkim uljem. Postavljanje nekakvih limitiranih obaveza biti će s vremenom jedna konstanta koja vam jednostavno neće predstavljati nikakav problem u radnim zadacima. Svakodnevnom vježbom i usavršavanjem jednostavno ćete maknuti dvije stvari koje morate izbjegavati – oklijevanje i frustraciju.

Konstantno budite kreativni

Naravno ponekad ćete još uvijek trebati tražiti momente inspiracije ali rutina će vas dovesti na konstantu koja će vas dovesti direktno do produktivnosti. Eliminirajući vrijeme koje je potrebno ili nepotrebno za svakodnevno slobodno vrijeme kreirate svoju budućnost. Vježbanjem do savršenstva – držite se te teze svakodnevno. Jednostavno se opustite i oslobodite se pritisaka i dozvolite da vaša kreativnost dostigne puni zamah. Znam, uz ovu svakodnevnicu teško je postići pravilni stav i teško je izorganizirati svoje vrijeme na način da uz toliki pritisak prionete jednom tako zahtjevnom zadatku ali ako želite ići putem da postanete profesionalac u svojem području potrebna su i odricanja. Vjerujte mi da je velika razlika između hobista i profesionalca i to samo zbog jedne stvari – konstantnog usavršavanja svojih osobina.

Biti kreativan u svome poslu je vaš posao. Biti kreativan je nešto što pomaže u vašem poslu da se razvijate i usavršite – to nije osobina koja se usput pokupi kada to želite.

Kreativnost je navika koju ne smijete zanemarivati i ne smijete ju napuštati.

Vježbanjem do savršenstva !

Priključite se u komentiranje članaka !

You may also like...

===>>> Komentiraj! Znam da to želiš. <<<===