Istraživanja o ključnim riječima

Sada kada je blog postavljen i spreman da krenete sa njime vrijeme je da postavimo sadržaj na njega. Ipak, prije nego krenete postavljati sam sadržaj na vaš blog trebali biste ipak pretražiti net sa malo istraživanja o ključnim riječima da znate o čemu bi bilo dobro pisati.

Naravno, mogli biste pisati o bilo čemu u vašoj branši i tematici ali također ne bi bilo loše da prije toga istražite koje bi najbolje ključne riječi bile za temu o kojoj pišete.

Zašto? Zato što iako ne ovisimo o Googleu on ipak može donjeti određeni priljev prometa na naš blog. Ako recimo uvrstite riječi koje se često pretražuju na Google-u tada su i vaše šanse veće da će određeni broj ljudi doći na vaše stranice… ima smisla?

Ne brinite … jednostavno je

E sad… oni koji su davno radili SEO mislit će da je ovo teško no u stvari nije. Prava istina je da uopće nije teško raditi pretraživanje ključnih riječi. U stvari, kad malo razmislim bolji naziv bio bi skupljanje riječi jer u stvari to i radite.

Korištenje Google Alata za planiranje

Dakle, kako ćete prikupiti toliki broj ključnih riječi? Jednostavno! Koristiti ćemo Google alat za planiranje (Google Keyword Planner).

Za korištenje tog alata morat ćete imati Adwords račun. Ako imate odlično ako nemate prijavite se besplatno je. Jednom kada dođete na njega i registrirate se otiđite na slijedeći link:
https://adwords.google.com/ko/KeywordPlanner/Home?__u=5935588153&__c=8699903833&authuser=0#start

alatkljuc

Pokušajte i upišite jednu riječ o kojoj mislite pisati i pritisnite pretraži. Dobit ćete grupu riječi o kojima možete pisati. Jednom kada upišete planer ključnih riječi će generirati na stotine ideja koje su slične onome što ste predložili.

Svaki od tih posebnih ključnih riječi možete iskoristiti prilikom pisanja vašeg članka. Rekao sam negdje među prvim člancima i pri tome stojim – ne pišite za Google. Koristite Google kao usputni alat ali nikako da pišete članak i uključujete sve ključne riječi koje su vam ponuđene.

Domaća zadaća

U koliko već nemate Google Adwords račun prijavite se i registrirajte račun. Pretplatite se na ovaj blog jer u budućnosti ću pisati o Google Adwords alatu. Kada ste se registrirali i pretplatili na moj blog ostalo je da iskoristite Google planner i počnete sa skupljanjem svojih ključnih riječi.

You may also like...

===>>> Komentiraj! Znam da to želiš. <<<===