Kreiranje Facebook stranice

Prije nekoliko postova u jednom od modula napisao sam kako je bitno imati svoju Facebook stranicu za Vaš blog. Jednostavnim postavkama spojit ćete Vaš blog sa Facebook stranicom i svakom novom objavom na blogu automatski ćete objavljivati i na Vašoj stranici i tako jednostavno ažurirati vaše posjetitelje na dva mjesta u isto vrijeme.

Obzirom da ja koristim Facebook na Engleskom te su slike preuzete dok je još cijela koncepcija bila slikana i pohranjena na računalo ali princip je i na drugim jezicima identičan.

Prvo što trebate je otići na slijedeći link:
https://www.facebook.com/pages/create/ stranica bi trebala izgledati ovako:

facestranica1

Želim da kliknete na Brand or Product i zatim odabir odgovarajuće kategorije. Kada odaberete kategoriju vrijeme je da odaberete i ime za vašu stranicu. Ja ću odabrati onako kako se zove moja stranica www.ivan-gloc.from.hr i odabrati ću ime stranice Ivan Gloc Blog.

Slijedeće što će vas tražiti da ispunite su osnovne informacije poput opisa stranica (dobro je da napišete sve potrebne informacije) te o web stranicama. Kad popunite to i sve ostale podatke vrijeme je da prijeđete na slijedeći korak.

Vrijeme je da postavite sliku. Dio sa slikama obradit ćemo u drugom modelu pa možete stisnuti i preskoči za sada.

Odabir umetanja vaše stranice na listu favorita ili ne je skroz na Vama. I onako nema utjecaja na cijelu ovu priču.

Posljednji korak je pitanje želite li plaćenu reklamu. Slobodno preskočite ovaj odabir jer mi nećemo uopće koristiti plaćene oglase niti bilo koji oblik oglašavanja koji se plaća.

U slijedećem modulu idemo na uređivanje same stranice. Korak po korak.

You may also like...

===>>> Komentiraj! Znam da to želiš. <<<===